Konsultuppdrag-Kommunikationsansvarig Public Affairs

Louise Junghahn

Louise Junghahn är Crozz grundare och VD. Sedan 2001 arbetar hon som Executive searchkonsult och rekryterar till styrelser, chefer, ledare och seniora specialister till nyckelpositioner i näringslivet och inom offentlig sektor. Hon har vid flera tillfällen utnämnts till ”Topp 50 rekryterare i Sverige".

Varje dag läser vi om hur människor vill att framtida städer och mötesplatser ska se ut. Hur vi vill att platsen och miljön för vårt arbetsliv ska se ut. Vad vill vi uppleva och känna när vi är lediga och har tid att besöka olika stadsmiljöer.

Precis de här frågorna arbetar Crozz konsult Stefan Johansson med, formandet av framtidens stadsmiljöer. Stefan är en av Crozz interimskonsulter och just nu uthyrd som Kommunikationsansvarig Public Affairs hos AMF Fastigheter. Här berättar han mer om AMF Fastigheter och sitt spännande kommunikationsuppdrag.

Hej Stefan, berätta lite om ditt kommunikationsuppdrag hos AMF Fastigheter!
Jag jobbar som Public affairs- och kommunikationsansvarig hos AMF Fastigheter. Ett helägt dotterbolag till AMF som förvaltar pensionssparandet för ca 4 miljoner svenskar. AMF Fastigheter utvecklar och förvaltar kontor och detaljhandelslokaler i, framför allt, centrala lägen i Stockholms innerstad men även i Sundbyberg och Marievik (Liljeholmen). Min uppdrag är bland annat att skapa och underhålla kontakter med politiker och beslutsfattare på olika nivåer i systemet och att hålla koll på sådant inom politiken som kan påverka oss som bolag likväl som att informera den politiska sfären om våra planer. Utöver detta jobbar jag även med mer ”traditionellt” press- och kommunikationsarbete.

Det låter spännande, varför är det här ett intressant uppdrag för dig?
AMF Fastigheter är ett bolag med en stark övertygelse om att det som skapar attraktiva lokaler i lika stor utsträckning som själva lokalen finns mellan husen, i gaturummet, på innergården eller i närområdet. Därför satsar man mycket på stadsutveckling i en vidare bemärkelse, platser där människor vill vara, inte bara de som hyr lokaler hos oss. Ett väldigt bra exempel på detta är Urban Escape vid Brunkebergstorg där vi tagit ett helhetsgrepp på området, dels med ombyggnaden av Gallerian, dels etableringen av två hotell på själva torget. Platsen är idag något helt annat än för 10 – 15 år sedan och därmed också en attraktiv plats för våra kontorshyresgäster och ett tydligt exempel på hur AMF Fastigheter jobbar för att förvandla B-lägen till A-lägen.

En annan intressant aspekt är jag ges stor möjlighet att påverka utformningen av min tjänst. Det finns ett stort mått av frihet under ansvar vilket tilltalar mig mycket.

Du är i en bransch där det händer mycket och en bransch som påverkas av förändringar i samhället, på vilket sätt märker ni det på AMF Fastigheter?
Absolut, fastighetsbranschen står inför spännande utmaningar efter pandemin. En del har förutspått kontorets död då det bevisats att det fungerar ganska bra att jobba hemifrån. Det vi ser är dock att kontoret är en plats för kreativa impulser, ett socialt sammanhang och byggande av företagskultur för att nämna några exempel. Framtiden för kontoret är med andra ord stabil men flexibiliteten kommer sannolikt att vara större för många framåt. Vi kommer kanske jobba hemifrån en eller ett par dagar i veckan. Vad det kommer att innebära för branschen som helhet är lite tidigt att säga nu.

Och slutligen, hur är det att tillhöra Crozz konsultteam tycker du?
Jag upplever att Crozz är väldigt stöttande och bra på att finnas nära sina konsulter. De har full koll på hur det går i uppdraget och är väldigt måna om att det ska fungera bra för alla inblandade parter. Det känns att jag som konsult har stöd i stort och smått och att det inte är några problem att höra av sig om det är något jag undrar över.

Mer läsning