Vad gör en interimskonsult?

Team Crozz

Crozz korta artikelserie om interimslösningar Del 4

Gemensamt för interimskonsulter är att det ofta är personer som är drivna, kunniga och så pass säkra på sin egen kompetens att de känner en trygghet i temporära roller som permanent sysselsättning. Betydligt större andel yngre personer har tagit det aktiva valet att bli interimskonsulter, vilket är en trend sedan ett par år tillbaka och som fortfarande håller i sig.

I våra intervjuer med kandidater säger flertalet att de uppskattar resultatfokus och att finnas på plats under en tidsbegränsad period för att driva förändring eller lösa ett specifikt problem. De säger även att möjligheten till snabb utveckling, både professionell och personlig, flexibilitet och att ha en större möjlighet att styra sin tid och ekonomi är stora fördelar. Dessa personer har ofta drivit olika förändringsprocesser och har både strategisk och operativ erfarenhet inom sitt kompetensområde, och/eller besitter en tydlig specialistkompetens de trivs med. Rollen som interimskonsult ger möjlighet till erfarenhet från många olika företag, uppleva olika företagskulturer, olika affärsmodeller och människor. Det ger stor professionell och personlig utveckling. Läs gärna om bland annat Peter, Erik och Gustavs erfarenheter av att vara interimskonsult under Inspiration.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta som interimskonsult? Vad som krävs och vilka möjligheter som finns? Då är du självklart välkommen att ta kontakt med oss!

Har du redan nu bestämt dig för att finnas tillgänglig som konsult inom någon av våra specialistområden? Tveka inte att registrera dig i Crozz nätverk. Välkommen!

Mer läsning