Vad gör en interimskonsult?

Team Crozz

Crozz korta artikelserie om interimslösningar Del 4

Gemensamt för interimskonsulter är att det ofta är personer som är drivna, kunniga och så pass säkra på sin egen kompetens att de känner en trygghet i temporära roller som permanent sysselsättning. Betydligt större andel yngre personer har tagit det aktiva valet att bli interimskonsulter, vilket är en trend sedan ett par år tillbaka och som fortfarande håller i sig.

I våra intervjuer med kandidater säger flertalet att de uppskattar resultatfokus och att finnas på plats under en tidsbegränsad period för att lösa ett specifikt problem. De säger även att flexibilitet och att ha en större möjlighet att styra sin tid och ekonomi är stora fördelar. Dessa personer har ofta nått en strategisk höjd och/eller besitter en tydlig specialistkompetens de trivs med. Rollen som interimskonsult ger möjlighet till erfarenhet från många olika företag, uppleva olika företagskulturer, olika affärsmodeller och människor. Det ger stor professionell och personlig utveckling. Läs gärna om bland annat Peter, Erik och Gustavs erfarenheter av att vara interimskonsult under Inspiration.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta som interimskonsult? Vad som krävs och vilka möjligheter som finns? Då är du självklart välkommen att ta kontakt med oss!

Har du redan nu bestämt dig för att finnas tillgänglig som konsult inom någon av våra specialistområden? Tveka inte att registrera dig i Crozz nätverk. Välkommen!

Mer läsning

Glad Påsk önskar vännerna på Crozz

Glad Påsk önskar vännerna på Crozz

Det är dags för lite påskledigt för umgänge med nära och kära och möjlighet att ladda batterierna inför våren som är på ingång. Vi på Crozz finns på plats alla helgfria dagar om du vill komma i kontakt med oss för att bolla frågor och funderingar kring tillfälliga...

läs mer
Interimskonsult hos Crozz

Interimskonsult hos Crozz

Crozz korta artikelserie om konsultlösningar Del 5 Söker du uppdrag som tillfällig chef eller specialist? Här är en kort introduktion om Crozz, vårt erbjudande, arbetssätt och värderingar och hur vi gärna arbetar tillsammans med våra konsulter och kandidater för bästa...

läs mer