Jag och mina kollegor på Insight Consulting vill slå ett slag för hur man kan skapa ökat välmående, engagemang och mer självgående medarbetare med ”självledarskap”

Katinka Kubenka

Katinka Kubenka driver sedan många år tillbaka Insight Consulting och erbjuder bland annat tjänster för dig som ska kliva in i ett nytt arbete/roll eller som har utmaningar kring ditt eget ledarskap och utveckling. Eller du som är intresserad av att veta mer om hur du gör dig attraktiv för ditt nästa jobb, ett styrelseuppdrag och hur du bygger ett framgångsrikt professionellt cv/konsult- eller styrelseprofil.

Vår erfarenhet är att de flesta företag gynnas av ett ökat självledarskap för att öka engagemanget och ta vara på medarbetares potential till problemlösning och ansvarstagande. Hur får man får ut det mesta möjliga av sina medarbetare, både utifrån deras välmående, idéer och deras engagemang?

Visste du att idag är ca 15 % av svenskarna engagerade på jobbet

78 % är oengagerade och 7 % motverkar sin arbetsgivare. ( Källa Gallup )

Vi är alla ledare i våra egna liv, både på arbetet och utanför. Det är upp till oss själva och ingen annan att skapa det liv jag vill ha. Konsten att leda sig själv och att leda i samspel med andra. Det kallar vi självledarskap.

Självledarskap handlar om att lära känna oss själva, hur vi kan jag skifta från ”Life happens to me ” till ” Life happens by me” – att sätta sig i förarsätet och ta kommandot.

Hur kan vi gå från stress, kämpande och låg batterinivå till medveten närvaro, flow och hög ihållande energinivå.

När vi tillsammans skapar tydligare arbetssätt och verktyg för att nå målen så ser vi gång på gång hur individer och verksamheter lyckas bättre än igår.

Vi arbetar på Individnivå, gruppnivå eller hjälper hela företaget.

Vi erbjuder ”Självledarskapsprogrammet” som är ett digitalt program som består av 8 moduler som innehåller interaktiva övningar som varvas med individuella samtal eller gemensamma workshops.

Innehållet i modulerna är framtaget i samarbete med företaget Bonzun och deras utvecklingschef Anders Tengström, leg. Psykolog.

Frågeställningar vi går igenom i programmet och skapar verktyg för är bl a:

· Hur arbetar jag med konkret träning för att förbättra min återhämtning?

· Hur gör jag mer aktiva medvetna val utifrån mina egna behov och därmed kan både bli tydligare med mina bidrag och prestera bättre?

· Hur fattar jag beslut på rätt sätt och hur kan jag fokuserar jag på rätt saker?

· Hur blir jag tydligare i min kommunikation?

· Hur skapar jag relationer för ett gynnsamt samarbete?

· Vilka tankar och hinder stoppar mig och kan skapa stress?

· Vilka förändringar behöver jag göra för att kunna hantera utmaningar i mitt arbetsliv?

· Hur blir jag lite snällare mot mig själv och lägger tid och energi på rätt saker?

Sagt av några deltagare som genomgått ett Självledarskapsprogram:

· ”Jag har fått viktiga insikter om hur jag fungerar, som gör att jag agerar på ett mer medvetet sätt. Jag har också fått de verktyg jag behöver när jag är stressad.”

· ”Jag har blivit mycket bättre på att hantera situationer när jag upplever att jag inte har kontroll, vilket var en riktig energitjuv tidigare.”

· ”Jag har blivit bättre på att prioritera och lägga mitt fokus på det jag kan påverka.”

· ”Jag har blivit mycket bättre på att hantera situationer när jag upplever att jag inte har kontroll, vilket var en riktig energitjuv tidigare.”

· ”Jag känner mig nästan dum att det var så enkelt att få till en förändring som påverkar mig i alla delar av livet. Nu eldar jag inte på min ångest, utan arbetar metodiskt och fokuserat och på så vis hinner jag med mycket mer både på jobbet och privat.”

· ”Jag har öppnat upp mig mer för mina kollegor och känner att arbetsglädjen har ökat i och med det, både för mig och andra.”

· ”Jag har fått verktyg och tips som hjälper mig att leda mig själv på ett bra sätt, både när det är lugnt och när jag är stressad.”


Vill du veta mer om ”Självledarprogrammet” och få en kontakt med Katinka Kubenka VD på Insight Consulting?
Du når henne enkelt på 073-025 70 59 och katinka.kubenka@insightcon.se.

Mer läsning

Glad Påsk önskar vännerna på Crozz

Glad Påsk önskar vännerna på Crozz

Det är dags för lite påskledigt för umgänge med nära och kära och möjlighet att ladda batterierna inför våren som är på ingång. Vi på Crozz finns på plats alla helgfria dagar om du vill komma i kontakt med oss för att bolla frågor och funderingar kring tillfälliga...

läs mer