Digital Solution Manager – Gedeon Richter

Ansök senast

2021-06-30

Ansvarig rekryterare

Cecilia Jegander
073-973 83 01
cecilia.jegander@crozz.se

Om tjänsten

Gedeon Richter söker nu en Digital Solution Manager som ska bygga upp och ansvara för vår digitala utveckling.

Tjänsten innebär att operativt utveckla, öka och förbättra vår förmåga att nå och interagera med kunder via digitala kanaler med målet att göra de digitala aktiviteterna till en självklar del av företagets marknadsmix.

Ta fram och genomföra digitala kampanjer som skapar ett större intresse för företagets produkter hos befintliga och potentiella kunder. Målet med dessa kampanjer är att generera hetare ’leads’ för företagets säljare så att de i större utsträckning träffar kunder som verkligen efterfrågar information från oss.

Att löpande förnya och uppdatera företagets digitala aktiviteter och plattformar så att företaget är i framkant avseende marknadsföring och kundkontakt inom läkemedelsindustrin. 

Att leda och driva på företagets digitala utveckling.

Dina huvudsakliga uppgifter;

Ansvara för företagets övergripande digitala strategi och arbeta operativt för att denna implementeras och utvecklas som en naturlig del av företagets marknadsplaner.

Ansvara för att företagets digitala kanaler används i alla kund- och kommunikationsaktiviteter samt arbeta för att företagets information och aktiviteter också syns i dess digitala kanaler. Detta inkluderar arbetet med företagets hemsidor, sociala medier och andra digitala plattformar så att dessa är aktuella och intressanta.

Ansvara för att ta fram, genomföra digitala och automatiserade ’in-bound marketing’ kampanjer från förstudie till utvärdering. Detta arbete görs i nära samarbete med övriga medlemmar i den aktuella kampanjens brandteam eller projektgrupp. Beroende på kampanjens storlek, omfattning eller strategiska betydelse kan projektet genomföras helt på egen hand eller involvera ett stort antal medarbetare, externa partners eller kunder.

Säkerställa att företaget har alla nödvändiga digitala verktyg och applikationer för marknadsföring på plats och om så kräver engagera extern kompetens. 

Kommersiellt ansvar för företagets produkter som enbart säljs via digitala kanaler.

Tillsammans med VD ansvara för företagets generella information, aktiviteter till konsument och PR.

Tjänsten är placerad på företagets huvudkontor i Stockholm och du rapporterar till företagets General Manager. Tjänsten är en projektanställning i 18 månader med möjlighet till förlängning.

Din profil

Du har en högre utbildning inom ekonomi, kommunikation, marknadsföring eller försäljning.
Du arbetar med  digital kommunikation och erfarenhet av framgångsrik projektledning inom digital kommunikation. Du har mycket god förståelse för ’Content Marketing’ och du ska ha egen handfast erfarenhet att initiera och genomföra ”in-bound marketing” kampanjer med syfte att generera försäljning

Du har en mycket hög IT-mognad och har arbetat i olika digitala plattformar och är mycket väl förtrogen med programvaror eller applikationer som Hubspot, TriggerBee, Google Insights, Google Search Console mfl. Du har arbetat med DMP´s och har mycket god förståelse för Marketing Automation, uppsättning av landningssidor och lead generation.

Du har en mycket god stilistisk förmåga och din engelska är mycket god i både tal och skrift.

För att bli framgångsrik i tjänsten som DSM är det viktigt med ett nära samarbete med Affärschefer, Produktchefer, Medical Advisors med flera för att tillvara ta de olika funktionernas idéer, kunskaper och kompetenser. Personen kommer också samarbeta med personal på företagets huvudkontor. Personen förväntas också leda organisationens digitala utvecklingsarbete genom konkreta projekt.

Vi vill att du har ett brinnande intresse för kommunikation, goda kundrelationer och kommersiell framgång. Du är snabbtänkt och har lätt att sammanställa mycket information. Du är öppen, social och har en stor förmåga att leda dig själv och andra. Du har ett enkelt, positivt och nyfiket förhållningsätt till medarbetare, arbetsuppgifter, möjligheter och oförutsedda händelser. Du är modig och gillar att sätta ambitiösa mål.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-06-30

Välkommen att kontakta Cecilia Jegander på Crozz Rekrytering och Consulting på 073-973 83 01 eller cecilia.jegander@crozz.se vid frågor om tjänsten

Vi ser fram emot din ansökan!

Gedeon Richter arbetar för kvinnors hälsa – för att ge kvinnor ett bättre liv. I Norden erbjuder företaget läkemedel inom fertilitet, menopaus, myom, benskörhet och preventivmedel.

Globalt har Gedeon Richter i dag över 11 000 medarbetare i fler än 100 länder. I Norden har företaget funnits sedan 2012 och är 27 anställda. Gedeon Richter firar i år 120 år och är i grunden samma personliga, passionerade bolag som apotekaren med samma namn grundade 1901.

www.gedeonrichter.se