Tillsammans med Generation Pep jobbar Crozz Interim & Rekrytering för barns rätt till bästa möjliga hälsa

Team Crozz

Med anledning av Barnkonventionens Dag den 20 november vill Crozz Interim & Rekrytering uppmärksamma det viktiga arbetet som Generation Pep står för. Crozz Interim & Rekrytering har sedan flera år tillbaka varit stolt samarbetspartner till Generation Pep och förra veckan var det dags för ”Pep Forum 2023” som i år tog avstamp i Sveriges arbete med barnkonventionen och FN:s barnrättskommittés granskning av Sveriges arbete med barnkonventionen, samt hur vi inom olika sektorer kan ta mer ansvar för att säkerställa alla barns rätt till god hälsa.

 

 

Den här dagen fick vi lyssna till experter inom flera olika områden; politik, forskning, ideell sektor och näringsliv. ”Pep Forum 2023” kom att handla mycket om på vilket sätt politiken, skolan, näringslivet och civilsamhället tar ansvar för och vad de vill göra framåt för att förflytta just sin sektor till att i högre utsträckning skapa förutsättningar för att alla barn och unga i Sverige ska ha möjlighet att leva ett hälsosamt liv.

Vi fick bland annat lyssna till Pernilla Baralt, UNICEF Sverige, Jakob Forssmed, Socialminister, Lotta Edholm, Skolminister, Toralf Nilsson, Riksidrottsförbundet och Susanne Westford, Synsam.

Allt i en fantastiskt professionell inramning av kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Verksamhetschef Carolina Klüft och moderator Jessica Almenäs.

 

Mer läsning