Gustav Vettorato – SEO-konsult på interimsuppdrag genom Crozz

Team Crozz

Vi på Crozz har en nära kontakt och relation med våra interimskonsulter och fick en pratstund med Gustav Vettorato, som idag är uthyrd konsult från Crozz på ett SEO-uppdrag hos vår kund Brandbee.

Gustav, berätta lite kort om dig och varifrån du kommer!
Jag är 28 år gammal och född och uppvuxen i Värmland. Bor idag i Karlskoga och har senaste åren flyttat runt på grund av utbildningar och jobb. På fritiden tränar jag gärna och bygger eget länknätverk online.

Just nu är du uthyrd konsult från Crozz på ett SEO-uppdrag hos martech-bolaget Brandbee. Kan du inte berätta lite om det uppdraget?
Gärna! I stort sett alla företag och organisationer har ett gemensamt mål och det är att synas så högt upp som möjligt i Google på relaterade sökord till sin verksamhet.

Vad jag gör för respektive företag och organisation är att i ett tidigt skede analysera off-page, on-page samt teknisk analys för att identifiera eventuella brister. Kritiskt för varje verksamhet när det kommer till SEO är att först identifiera och behovsinventera för att veta vad och vilka prioriteringar som måste göras för att uppnå de mål man har med sin SEO-satsning. Ingen hemsida är den andra lik.

Vilka är dina kunder?
Hos min nuvarande uppdragsgivare Brandbee, ett martech bolag med fokus på digital marknadsföring, stöttar jag teamet och hjälper deras kunder med bla SEO-optimering. Jag har även uppdrag hos DNB Eidenom, Tengo sports m fl.  Även i dem uppdragen arbetar jag med SEO inom olika delar.

Var har du din arbetsplats? På kontoret eller kör ni med en hybridlösning?
Idag jobbar jag främst från kontoret i Värmland med regelbundna fysiska möten. Det är väldigt flexibelt vilket fungerar bra för mig för att kunna leverera i uppdraget och privat.

Vilka värden ser du att din kompetens och insats bidrar till för företaget?
Värdet blir tydligt när det kommer till SEO. Högre placeringar på Google innebär mer trafik till hemsidan som i sin tur resulterar i mer intäkter. Utöver dessa värden, så märker jag att jag har bidragit till att många som jag har arbetat tillsammans med på olika företag och organisationer har jag inspirerat. Det har i sin tur lett till att jag har hållit utbildningar inom SEO, vilket har varit väldigt kul och utvecklande för mig.

Hur utvecklas du i din konsultroll i dessa uppdrag?
Varje hemsida har olika utmaningar. Det stimulerar och utmanar mig. Jag inspireras av att ständigt hitta den optimala lösningen för de olika utmaningar jag ställs inför i varje unikt uppdrag. Målet är att alltid uppnå bästa möjliga resultat och att alltid arbeta tidseffektivt. Samtidigt som det naturligtvis alltid ställs krav på att lösningarna ska vara hållbara och långsiktiga. Det triggas jag av!

Vilka fördelar ser du med att arbeta som konsult? För dig? För dina uppdragsgivare?
För mig är fördelarna många. Den variation av verksamheter jag kommer i kontakt med i kombination med alla människor jag arbetar med och möter på respektive företag. Uppdragen är alltid av utvecklande karaktär, vilket stimulerar mig och gör att jag känner att jag är i ständig utveckling. Det i kombination med att jag har en flexibilitet i mitt arbetsliv som gör att jag kan ha en väldigt bra balans arbetsliv/privatliv. Det skulle jag vilja säga är de främsta fördelarna.

De fördelar från ett företagsperspektiv ser jag även där som många. Man kan få spetskompetens eller hjälp direkt när man behöver den. Detta utan att offra så mycket av ens egna tid och resurser för att exempelvis anställa och lära upp någon.

Hur är det att tillhöra Crozz konsultteam?
Det funkar utmärkt. Allt har funkat bra från första kontakt till idag och jag är helt övertygad om att det kommer fortsätta på samma, enkla spår. Kommunikation, uppdrag, upplägg och kontrakt har varit supersmidigt och jag har en mycket trevlig och bra kontakt med min konsultchef Cecilia Jegander på Crozz.

Vill du veta mer om Gustav och hans möjligheter att hjälpa er? Kanske du söker en annan kompetens för ett tidsbestämt uppdrag. Välkommen att kontakta Crozz på 08-650 55 00 så hjälper vi dig.

Är du kandidat och lockas av att vara interimskonsult genom Crozz, anslut dig till vårt nätverk via Karriär & Nätverk – Crozz

Mer läsning